Anderlecht-killer komt wel in een erg prestigieus rijtje terecht

Anderlecht-killer komt wel in een erg prestigieus rijtje terecht
Vrijdag 28 september 2018 - 11:42   I  

Anderlecht verloor gisteren kansloos thuis met 0-3 van Union. De absolute uitblinker was Youssoufou Niakaté, die met 3 goals Anderlecht praktisch in zijn eentje oprolde. De topschutter uit 1B komt met zijn prestaties in een illuster rijtje van topspelers terecht.

3 (of meer) keer scoren in het Constant Vanden Stockstadion, het is eerder uitzonderlijk. Maar om daarnaast door het kritische Anderlechtpubliek getrakteerd te worden op een staande ovatie is helemaal te gek. Het Laatste Nieuws maakte een lijst op van spelers die deze eer te beurt vielen. Naast Lorenzo Staelens, Michel Ngongé en Kostas Mitroglou is vooral Zlatan Ibrahimovic de bekendste naam.

Ibrahimovic scoorde in 2013 maar liefst 4 doelpunten in het Astridpark, tijdens de 0-5 overwinning van Paris Saint-Germain. De Zweed speelde een weergaloze wedstrijd en scoorde daarin enkele fenomenale doelpunten. De superster was, tot gisteren, de laatste speler van een bezoekende ploeg die het Anderlechtpubliek recht op de banken kreeg. Ongetwijfeld een geweldige eer voor Niakaté, al zullen verschillende scouts zijn naam na gisteren wel met stip in hun notitieboekje hebben genoteerd.

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024