Ronaldo nu écht in de penarie: 'Politie opent onderzoek naar verkrachting'

Ronaldo nu écht in de penarie: 'Politie opent onderzoek naar verkrachting'
Maandag 01 oktober 2018 - 23:15   I  

Zit Cristiano Ronaldo (33) in de problemen? Het is goed mogelijk. Een Amerikaanse vrouw is immers met het nieuws naar buiten gekomen dat ze in het verleden verkracht werd door de Portugese topvoetballer.

De feiten zouden zich afgespeeld hebben in 2009. In een exclusief gesprek met de Duitse krant Der Spiegel vertelt de vrouw dat ze 375.000 euro zwijggeld kreeg, zodat ze nooit met één woord zou reppen over de feiten. Na negen jaar kon de vrouw echter niet langer zwijgen en dus deed ze haar verhaal.

Kathryn Mayorga (34) vertelt hoe ze in 2009 in Las Vegas anaal verkracht is door Ronaldo. De Juventus-aanvaller weerlegt de beschuldigingen en beweert dat er sprake was van seks met wederzijdse toestemming.

"Ze zei 'neen' en vroeg om te stoppen"

De advocaat van Mayorga zou over een document beschikken dat het tegendeel bewijst. In het document beschrijft Ronaldo wat hij die nacht deed met de vrouw. “Ze zei ‘neen’ en vroeg me verschillende keren om te stoppen”, luidt een verklaring van de Portugees. Mayorga heeft na al die jaren klacht ingediend tegen Ronaldo. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Update 30/9 - 12:30

Ondertussen heeft Ronaldo voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen. Tijdens een livevideo op Instagram wilde een volger van CR7 weten of hij Mayorga nu verkracht heeft. Ronaldo ging de vraag niet uit de weg en ontkende met klem.

“Nee, nee, nee, nee. Wat ze gezegd hebben? Dat is fake nieuws. Ze willen zichzelf promoten door mijn naam te bezoedelen. Dat is normaal. Ze willen bekend worden door wat ze zeggen, maar dat hoort nu eenmaal bij mijn status. Ik ben een gelukkig man, alles is goed."

Update 01/10 - 19:35

De reactie van Ronaldo heeft geen indruk gemaakt op journalist Cristoph Winterbach, die het verhaal naar buiten bracht. Hij reageerde met een resem tweets op de verklaring van Ronaldo dat het om 'fake news' zou gaan. Zo zou Ronaldo noch zijn advocaat laten weten hebben dat het verhaal onwaar is. Bovendien heeft hij zwart op wit bewijzen van de klacht die Mayorga neerlegde tegen de Portugees. De journalist roept ook op om eerst het verhaal te lezen vooraleer hun mening te verkondigen. De reacties van de fans van Ronaldo hebben hem naar eigen zeggen geschokt.

Update 23:15

Ronaldo lijkt er toch niet zo gemakkelijk van af te komen. De politie van Las Vegas zou een onderzoek geopend hebben naar de zaak. Ronaldo blijft de aantijgingen ontkennen, maar dit krijgt toch nog een juridisch staartje nu.

TAGS  I  Juventus

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024