Ceballos kent zijn straf na drieste tackle op Saelemaekers

Ceballos kent zijn straf na drieste tackle op Saelemaekers
Dinsdag 02 oktober 2018 - 18:06   I  

De videoref heeft zondagnamiddag zijn nut bewezen tijdens RSC Anderlecht-STVV. Toen Cristian Ceballos uitpakte met een drieste tackle, besliste de VAR scheidsrechter Bram Van Driessche te overrulen en de STVV-speler van het veld te sturen.

Alexis Saelemaekers was het slachtoffer van de verschrikkelijke tackle. Het goudhaantje van paars-wit hield er een gescheurde kous aan over, maar kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

Update 01/10 - 22:22

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist geeft zoals elke week meer duiding bij de beslissingen van de VAR. Zo ook over de fase met Saelemaekers en Ceballos. Volgens Verbist was de beslissing om rood te geven in plaats van geel de enige correcte beslissing.

"Na een tackle van Cristian Ceballos met de voet vooruit op de kuit van Alexis Saelemaeckers fluit de scheidsrechter voor fout en geeft de Sint-Truiden speler een gele kaart. Hier komt de VAR tussen en na het zien van de beelden wordt de gele kaart omgezet in een rode kaart. Correcte VAR-tussenkomst", aldus Verbist via de website van de Belgische voetbalbond.

Update 2/10 - 18:08

Ondertussen heeft de Geschillencommissie een beslissing genomen over de schorsing van Ceballos. De STVV-speler moet drie wedstrijden brommen en kreeg ook nog een straf van één speeldag voorwaardelijk.

Poll: Was dit een terechte rode kaart?

TAGS  I  Anderlecht  I  STVV

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024