Vanhaezebrouck haalt ongezien hard uit naar RSCA-fans: "Het is hier al jaren zo"

Vanhaezebrouck haalt ongezien hard uit naar RSCA-fans:
Zondag 30 september 2018 - 17:00   I  

Hein Vanhaezebrouck heeft na afloop van de wedstrijd tussen Anderlecht en STVV zwaar uitgehaald naar het publiek van zijn eigen ploeg. De trainer van paars-wit was allesbehalve te spreken over de negatieve reacties in het stadion en dat maakte hij duidelijk voor de camera van Play Sports.

“Ik weet niet goed waarom de mensen hier op die manier reageren", begon Vanhaezebrouck zijn betoog. "Ik ken andere stadions waar de supporters de ploeg gaan pushen en roepen tot uiteindelijk het doelpunt toch nog valt. Hier voel je aan het begin van de tweede helft al de negatieve reacties komen, terwijl we toch een hele wedstrijd aangevallen hebben. Dat er dan wat afval in ons spel zit… Ja, dat stellen wij ook vast.”

Bij de vervanging van Trebel trakteerden de fans hun trainer op een fluitconcert. Vanhaezebrouck begreep en begrijpt er niets van. “Als een speler met een verband van boven tot beneden rondloopt en zelf twee keer om zijn vervanging vraagt… Tja. Misschien hebben de fans niet gezien dat Trebel om zijn vervanging vroeg, maar dat is dan mijn taak. Ik vind gewoon dat, als je niet weet waarom een speler naar de kant wordt gehaald, je niet zo moet reageren. Ik vind zoiets niet op zijn plaats.”

(Lees verder onder de foto)

"Blijkbaar dringt mijn boodschap niet door"

“Het is ook al de tweede keer", benadrukte de RSCA-coach. "Met Amuzu was het hetzelfde. Ik had toen nochtans gezegd dat hij krampen had en zelf vroeg om gewisseld te worden. Maar bljkbaar dringt mijn boodschap hier niet door. Ik zal met bordjes moeten werken om mijn boodschap duidelijk te maken.”

“Of dit geen kennerspubliek is? Dat weet ik niet. Ze doen maar, hé. Uiteindelijk moet ik verder met deze groep en moeten deze spelers ook verder. Wij willen ook gesteund worden als het moeilijk gaat, maar als het niet kan werken we wel op deze manier verder.”

"Het is hier al drie of vier jaar zo"

Tot slot kwam ook zijn persoonlijk relatie met de fans ter sprake. “Dat er ruis op mijn relatie met het publiek zit? Het is hier al drie of vier jaar zo, hé. Het maakt niet uit wie er trainer is of op het veld staat. Het is een verhaal van vele jaren. Ik begrijp dat fans ontgoocheld zijn, maar tijdens een match kan je toch minstens proberen om je ploeg erdoor te sleuren en de forcing te voeren?”

“Tegen Standard was er ook gemor, maar toen we uiteindelijk scoorden was iedereen tevreden. Dat is ook iets wat niet klopt. Als je plots wél tevreden bent als er een doelpunt valt… Ik vind het heel jammer voor mijn spelers dat het vandaag niet is gelukt.”

TAGS  I  Anderlecht  I  STVV

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024