STVV gaat niet akkoord met erg zware straf voor Ceballos

STVV gaat niet akkoord met erg zware straf voor Ceballos
Maandag 01 oktober 2018 - 20:45   I  

De videoref heeft zondagnamiddag zijn nut bewezen tijdens RSC Anderlecht-STVV. Toen Cristian Ceballos uitpakte met een drieste tackle, besliste de VAR scheidsrechter Bram Van Driessche te overrulen en de STVV-speler van het veld te sturen.

Alexis Saelemaekers was het slachtoffer van de verschrikkelijke tackle. Het goudhaantje van paars-wit hield er een gescheurde kous aan over, maar kwam uiteindelijk met de schrik vrij.

Volgens STVV-trainer Marc Brys was die beslissing om Ceballos van het veld te sturen iets te zwaar. Hij zag de fase van heel dichtbij en vond de actie geen rode kaart waard. “Het was sowieso hard, maar voor mij was het geen rode kaart”, zei STVV-coach Marc Brys aan Het Nieuwsblad. “De fase gebeurde vlak voor mijn neus, eigenlijk glijdt hij gewoon door. Ik heb veel andere fouten gezien die geel of zelfs een tweede geel verdienden, maar die floten ze niet. Ach, we waren liever met elf gebleven om te kunnen meevoetballen, maar met tien hebben we er het maximum uitgehaald.”

Update 01/10 - 20:45

De ingreep van Ceballos blijft niet zonder gevolgen. Er hangt hem een straf van maar liefst drie speeldagen boven het hoofd, maar de Truienaars gaan in beroep. Morgen weet STVV of de straf minder wordt of niet. Als de straf dezelfde blijft dan mist Ceballos de wedstrijden tegen Moeskroen (6 oktober), KV Kortrijk (20 oktober) en Club Brugge (27 oktober).

TAGS  I  Anderlecht  I  STVV

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024