Barcelona droomt van sensationele terugkeer: "Deur staat altijd open voor hem"

Barcelona droomt van sensationele terugkeer:
Maandag 01 oktober 2018 - 22:10   I  

Dat Pep Guardiola een ontzettend goede coach is staat buiten kijf. Bij alle ploegen die hij onder zijn hoede had won hij kasten vol trofeeën en hij liet zijn ploegen wervelend voetballen. Momenteel is de succescoach aan de slag bij Manchester City. De kans bestaat echter dat Kevin De Bruyne binnenkort een nieuwe coach krijgt.

Volgens Don Balon zou Guardiola willen terugkeren naar Barcelona. De Catalaan zou ook al een datum hebben geplakt op een eventuele terugkeer. Guardiola zou zijn toekomst koppelen aan de kandidatuur van Gerard Piqué voor het presidentschap bij Barcelona. Piqué presteert de laatste jaren minder goed en zou dolgraag president worden. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de sterke Catalaanse gevoelens die de verdediger niet onder stoelen of banken steekt.

Guardiola zou echter eerst nog een nationale ploeg onder zijn hoede willen nemen, vooraleer hij opnieuw aan de slag gaat bij Barcelona. De Catalaan stond enkele seizoenen geleden kortbij het trainerschap van Brazilië. Toen werd Tite echter aangesteld als coach van de Goddelijke Kanaries, voornamelijk omdat hij een Braziliaan was. Guardiola blijft echter vastbesloten en wacht geduldig tot een nieuw opportuniteit zich voordoet om een nationaal team te coachen. Kevin de Bruyne zal dit echter niet graag horen, gezien zijn uitstekende relatie met Guardiola

Update 22:10

In Barcelona sluiten ze een terugkeer van de grootmeester zeker niet uit. Integendeel, volgens Josep Bartomeu staat de deur voor Guardiola altijd open. "Ik heb enkele dagen gelezen dat hij in de toekomst graag zou terugkeren. Ik vind dat geweldig nieuws en hoop dat hij dat ook ooit nog zal doen. Hij weet dat de deur altijd open staat voor hem hier. Wij hebben hem nooit gevraagd om te vertrekken. Toen hij in 2012 vertelde dat hij weg wilde, hebben we hem al gezegd dat hij hier altijd mocht terugkeren."

TAGS  I  Manchester City

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024