De metamorfose van KV Mechelen heeft een opvallende oorzaak

De metamorfose van KV Mechelen heeft een opvallende oorzaak
Maandag 01 oktober 2018 - 13:27   I  

KV Mechelen lijkt na een dramatische start in 1B stilaan op toerental te komen. in één week tijd wisten de mannen van Wouter Vrancken drie keer op rij te winnen. Na Westerlo en Antwerp (in de Croky Cup) was Lommel het derde slachtoffer van dienst. Karel de Fraeye, analist bij Sporza ziet een opvallende verklaring voor de sterke prestaties.

De Fraeye zegt op Sporza dat het middenveld de cruciale factor is in het succes. De reden dat het middenveld kan uitblinken ligt daarom in de nieuwe aanpak van Wouter Vrancken. Terwijl onder Dennis Van Wijk vaak de lange bal gehanteerd werd, zet Vrancken in op vlotte combinaties vanop eigen helft over de grond, om op die manier de tegenstander uit verband te spelen.

Ook Onur Kaya krijgt een pluim van De Fraeye. Hoewel de Turkse Belg matig aan het seizoen begon, is hij de laatste weken opnieuw naar zijn beste vorm aan het toegroeien. Dat etaleerde Kaya bij de 0-2 en de 0-3 waar hij met twee schitterende vrijetrappen de assists leverde voor beide doelpunten. De creativiteit van de assistenkoning is cruciaal om Mechelen optimaal te laten presteren.

TAGS  I  KV Mechelen

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024