Speler uit Jupiler Pro League maakt kans op begeerde internationale award

Speler uit Jupiler Pro League maakt kans op begeerde internationale award
Maandag 01 oktober 2018 - 13:59   I  

Elk jaar opnieuw reikt de Italiaanse krant Tuttosport de befaamde Golden Boy Award. Deze trofee heeft als doel om de beste speler jonger dan 21 jaar op de Europese velden te bekronen. Er maakt opvallend genoeg nog steeds speler uit de Jupiler Pro League kans om deze fel begeerde trofee mee naar huis te nemen.

Tuttosport selecteerde uit een grote die lijst die eerder opgesteld was 40 namen die kans maken op de trofee. Moussa Djenepo van Standard wist die grote schifting te overleven en is de enige speler uit onze competitie die nog kans maakt om ook effectief te winnen. De jonge aanvaller liet afgelopen weekend van zich speken met twee knappe doelpunten oop het veld van Oostende. 

De kans dat Djenepo ook zal winnen, lijkt echter miniem. Kylian Mbappé lijkt de gedoodverfde favoriet om zichzelf op te volgen. Eventuele outsiders voor de fel begeerde internationale award zijn Patrick Cutrone van AC Milan en Mathijs de Ligt van Ajax. Er zal in ieder geval geen Belg de Fransman opvolgen want geen enkele landgenoot wist zich bij het selecte gezelschap toptalenten te scharen.  

TAGS  I  Standard

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024