Toptrainer uit Premier League onthult: "Messi speelde bijna bij ons"

Toptrainer uit Premier League onthult:
Dinsdag 02 oktober 2018 - 07:54   I  

Lionel Messi groeide ondertussen uit tot de belangrijkste speler van FC Barcelona. De Argentijn kwam gedurende zijn professionele carrière ook enkel en alleen uit voor de Catalaanse gigant, maar toch had het anders kunnen lopen.

Op zijn perspraatje in aanloop naar Tottenham-Barcelona klapte trainer Mauricio Pochettino uit de biecht. In 2005 verhuisde Messi ei zo na naar Espanyol. "Ik hoorde voor het eerst van hem toen ik bij Espanyol speelde, een kleine jongen die in de jeugdopleiding van Barcelona speelde."

"Toen hoorde ik dat hij heel dicht bij een transfer naar Espanyol was, in het seizoen waarin hij tegen Juventus speelde in het Joan Gamper-toernooi", aldus Pochettino.

"Hij had de grootste ster van Espanyol kunnen zijn"

"Omdat hij zo fantastisch speelde in dat toernooi, veranderden ze van gedachten en hielden ze Messi bij Barcelona. Als je daar nu aan terugdenkt, was hij nu misschien wel de grootste ster van Espanyol geweest als hij die zomer niet in het Joan Gamper-toernooi had gespeeld. Misschien was ik zelfs nog wel zijn trainer geweest bij Espanyol", besloot Pochettino.

TAGS  I  Tottenham  I  Espanyol  I  Barcelona

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024