'Manchester City kleeft exacte datum op eerste match De Bruyne'

'Manchester City kleeft exacte datum op eerste match De Bruyne'
Dinsdag 02 oktober 2018 - 10:01   I  

Kevin De Bruyne is stilaan terug van weggeweest. De Rode Duivel trainde maandag voor het eerst weer mee met de groep bij Manchester City. De Bruyne ligt voor op schema, maar nu is de vraag wanneer hij opnieuw in actie kan komen.

Aanvankelijk hielden de dokters rekening met een inactiviteit van acht à tien weken, maar het was al gauw duidelijk dat KDB sneller revalideerde dan een doorsnee speler. En kijk: zeven weken nadat hij zich blesseerde aan de knie, kon De Bruyne alweer meetrainen met de groep.

En nu? Wanneer speelt De Bruyne zijn eerste match? Bondscoach Roberto Martinez vraagt zich ongetwijfeld af of hij de middenvelder al kan inzetten tijdens de aankomende interlands. Het antwoord op die vraag is 'neen'. Man City zal geen enkel risico nemen met zijn sterspeler, dat spreekt voor zich. En Martinez heeft daar ook begrip voor.

Interlands komen te vroeg

"De interlands tegen Zwitserland (12 oktober) en Nederland (16 oktober) komen nog te vroeg voor de 68-voudige international, maar als Manchester City na de interlandbreak op 20 oktober thuis Burnley ontvangt, zal De Bruyne wel weer in de selectie zitten", meldt Het Nieuwsblad.

TAGS  I  Manchester City  I  Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024