Belgische spits imponeert: “Completer en meer talent dan Lukaku”

Belgische spits imponeert: “Completer en meer talent dan Lukaku”
Dinsdag 02 oktober 2018 - 11:15   I  

Romelu Lukaku (25) is op dit moment de onbetwiste nummer één in de spits bij Manchester United en de Rode Duivels. Toch moet de sterke spits rekening houden met de concurrentie van een andere Belgische spits: Michy Batshuayi (25).

Vanavond staat het duel tussen Manchester United en Valencia op het programma, en dus kijken Lukaku en Batshuayi elkaar in de ogen. Een uitgelezen kans om beide Rode Duivels in de weegschaal te werpen.

“Misschien is Batshuayi intrinsiek wel completer dan Lukaku", opent analist Thomas Chatelle in La Dernière Heure met een opvallende uitspraak. "Hij heeft meer talent en is onvoorspelbaarder. Maar bij Romelu heerst er zo’n grote honger om bij te leren, dat hij al zoveel vooruitgang heeft geboekt en keihard aan zijn tekortkomingen heeft gewerkt", merkt de ex-speler van onder meer KRC Genk en Anderlecht ook op.

"Lukaku moest leren scoren, Batshuayi is een geboren afwerker"

“Lukaku zit ondertussen op een niveau waarvan niemand verwachtte dat hij het zou bereiken. Hij heeft de top bereikt door te blijven werken. Het is meer dan enkel zijn buitengewone kracht die hem op zo’n hoog niveau heeft gebracht. Voor het overige moest Romelu meer doelpunten leren maken, en daar is hij in geslaagd. Ook dat is anders bij Batshuayi, die van nature al een geboren afwerker was.”

Poll: Wie is volgens jou de beste?

TAGS  I  Manchester United  I  Valencia  I  Rode Duivels  I  Anderlecht  I  Standard

vrijdag 9 december 2022

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022