Anderlecht-icoon opnieuw kritisch: “Er is zó weinig creativiteit”

Anderlecht-icoon opnieuw kritisch: “Er is zó weinig creativiteit”
Dinsdag 02 oktober 2018 - 14:46   I  

Anderlecht is erg zwak aan de competitie begonnen en loopt nu al een straatlengte achter op Club Brugge en KRC Genk. Zowel de trainer, het beleid als de spelers krijgen bakken kritiek. Anderlecht-icoon Paul Van Himst geeft zijn mening en legt de vinger op de wonde.

Paul Van Himst is 75 jaar geworden, reden genoeg voor Het Nieuwsblad om een uitgebreid artikel te besteden aan een absolute legende van het Astridpark. Daarin laat Van Himst zich ook uit over de huidige gang van zaken bij Anderlecht. “Ik vind ze bij momenten niet eens zó slecht spelen. 't Eerste halfuur tegen Antwerp, tegen Standard voor de rust... Maar er is zó weinig creativiteit”, is van Himst duidelijk.

“Elke tegenstander zet de vleugels af, en dan krijgen ze het moeilijk. Hein..., hij past bij het huis - willen voetballen, willen dominant zijn. Tactisch vertelt hij zinnige dinges - hij ziet het. Die mannen zijn fysiek ook in orde. Maar..., mijn idee: hij zou de spelers wat meer vrijheid moeten geven. Het voetbal is een beetje te veel computer gestuurd", besluit Van Himst in Het Nieuwsblad.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024