'Dit is de reden waarom Hein Onyekuru, Bruno én Markovic wegstuurde'

'Dit is de reden waarom Hein Onyekuru, Bruno én Markovic wegstuurde'
Dinsdag 02 oktober 2018 - 23:02   I  

In de huidige kern van RSC Anderlecht loopt nauwelijks een speler rond die met één flits een wedstrijd kan openbreken. Zakaria Bakkali en Ryota Morioka zijn (nog) niet op niveau en dus is het ergens wel logisch dat de paars-witte fans heimwee hebben naar spelers als Mbark Boussoufa, Ahmed Hassan en recenter Henry Onyekuru, Massimo Bruno en Lazar Markovic.

Opmerkelijk: hoewel Vanhaezebrouck dezer dagen klaagt over het ontbreken van een spelbepalende figuur, was hij wel diegene die het niet geweldig kon vinden met Onyekuru, Bruno én Markovic. Anderlecht stuurde het drietal op zijn aanraden door.

"Belhocine wees Vanhaezebrouck op potentieel van Markovic"

"Daarom is het zo frappant dat hij instemde met een terugkeer van Lazar Markovic, die er op training soms de kantjes van afliep", schrijft Sport/Voetbalmagazine"Assistent Karim Belhocine had het wel voor Markovic en wees Vanhaezebrouck op het potentieel van de Servische virtuoos. Maar Vanhaezebrouck moest ervan overtuigd worden dat hij een speler kan gebruiken die op training amper drie kilometer liep."

Te weinig kilometers malen op training: het werd ook Bruno fataal. "Om een gelijkaardige reden werd Massimo Bruno aan de kant geschoven: zijn voorzetten zijn gemiddeld beter dan de rest, maar hij legt te weinig kilometers af. Vanhaezebrouck is zo gefascineerd door cijfers dat hij na een match meteen de statistieken van de spelers opvraagt", voegt het weekblad er nog aan toe.

(Lees verder onder de foto)

Onyekuru begreep het niet, Bakkali wél

En ook Onyekuru moest het ontgelden. "Af en toe speelt Vanhaezebrouck zijn cijfermatige benadering hem parten. Hij laat Henry Onyekuru tijdens de play-offs links liggen omdat de Nigeriaan het op training soms laat hangen. Op zulke momenten kan Vanhaezebrouck zich zelfs heel koppig gedragen."

"Zakaria Bakkali stond tijdens zijn eerste weken op Anderlecht ook niet bekend als een trainingsbeest, maar hij heeft intussen begrepen dat hij een versnelling hoger zal moeten trainen om in aanmerking te komen voor een basisplaats. Volgens Vanhaezebrouck train je zoals je speelt en speel je zoals je traint."

TAGS  I  Anderlecht  I  Liverpool  I  Charleroi

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024