Vanden Borre verrast en kiest binnenkort wellicht voor Belgische club

Vanden Borre verrast en kiest binnenkort wellicht voor Belgische club
Dinsdag 02 oktober 2018 - 21:02   I  

Anthony Vanden Borre (30) hield het na een vreemde passage bij de Congolese topclub TP Mazembe voor bekeken als voetballer. De gewezen Rode Duivel trainde even mee bij Cercle Brugge, maar daar kreeg hij na het vertrek van trainer Frank Vercauteren geen contract. Toch blijft Vanden Borre niet bij de pakken zitten.

Zo verklapt Ilombé Mboyo in Sport/Voetbalmagazine dat hij van plan is om samen met Vanden Borre een nieuwe club uit de grond te stampen. Het is de belangrijkste reden waarom Mboyo deze zomer voor KV Kortrijk koos.

"Ik kon ook naar Turkije en naar Israël. Maar ik wilde naar België terugkeren, vooral om mijn investeringen op te volgen. Ik heb een vzw opgericht, MadeinB, en ik heb enkele projecten in Brussel die nog niet gefinaliseerd zijn", vertelt Mboyo.

"Een eigen club oprichten vergt tijd"

"Ik wil ook mijn trainersdiploma halen. En ik heb de ambitie om samen met Anthony Vanden Borre een provinciaal clubje uit Brussel hogerop te brengen. Maar dat vergt tijd", benadrukt de KVK-spits. Dat Vanden Borre binnenkort (mede-)eigenaar zou zijn van een Belgische club, zou gezien zijn grillige carrière, als een verrassing komen.

Maar Mboyo is ambitieus en legt ook uit waarom hij en Vanden Borre een eigen club willen oprichten. "Om de jeugd vooruit te helpen. We kennen genoeg kinderen in Brussel die talent hebben maar geen club. Het dient vooral een sociaal doel. Ik heb heel wat projecten in mijn hoofd." 

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024