Anderlecht speelt donderdag in halfleeg stadion, dit is waarom

Anderlecht speelt donderdag in halfleeg stadion, dit is waarom
Woensdag 03 oktober 2018 - 09:00   I  

RSC Anderlecht neemt het donderdagavond in de Europa League op tegen Dinamo Zagreb. Het publiek van paars-wit loopt echter niet bepaald storm voor het duel. Het Constant Vanden Stockstadion zal morgen amper 11.000 toeschouwers ontvangen.

Het Nieuwsblad weet dat daar verschillende redenen voor zijn. Eerst en vooral is het géén protestactie tegen trainer Hein Vanhaezebrouck. De tegenvallende ticketverkoop dateert al van vóór de kritiek van de coach op de fluitende fans.

Het heeft wél te maken met het feit dat Anderlecht niet bepaald de meest aantrekkelijke tegenstanders lootte. Niemand loopt echt warm voor matchen tegen Dinamo Zagreb, Fenerbahçe en Spartak Trnava.

File en sportieve malaise

Verder is er ook nog het vervelende aanvangsuur. Paars-wit heeft dit seizoen de pech dat het al zijn thuismatchen in de Europa League aftrapt om 18;55 uur. “Een ramp”, volgens Het Nieuwsblad. Het is dan spitsuur in Brussel en in de buurt van het stadion zijn er parkeerproblemen.

En tot slot zorgt de sportieve malaise er ook nog eens voor dat fans geen extra moeite doen om vroeger te stoppen met werken zodat ze de match toch kunnen bijwonen. En dus zal het stadion morgenavond halfleeg zijn.

TAGS  I  Anderlecht  I  Dinamo Zagreb

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024