Scholes en Ferdinand leggen het grote probleem van Lukaku bloot

Scholes en Ferdinand leggen het grote probleem van Lukaku bloot
Woensdag 03 oktober 2018 - 09:15   I  

Manchester United blijft maar op de dool. Dinsdagavond kwam de Engelse recordkampioen in de Champions League niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen Valencia. Het kanon van Romelu Lukaku zweeg andermaal en dat kwam hem op forse kritiek te staan.

Paul Scholes en Rio Ferdinand, twee levende legendes van Manchester United, maakten de Rode Duivel met de grond gelijk. Zij zien één groot probleem: Big Rom beweegt niet (goed). “Op deze manier is het gemakkelijk om tegen hem te spelen”, aldus Ferdinand bij BT Sport. “Het is eenvoudig om hem te dekken. Hij is statisch.”

“Hij moet zijn tegenstanders meer aan het denken zetten. Hij moet bewegen. Ook in hun rug. Je moet je tegenstander continu van positie laten veranderen zodat die het moeilijk krijgt", voegde de gewezen verdediger er nog aan toe.

"Lukaku beseft niet hoe gevaarlijk hij kan zijn"

Paul Scholes trad zijn ex-ploegmakker bij. “Ik denk niet dat Romelu beseft hoe gevaarlijk hij kan zijn. Kijk naar zijn lengte en hoe snel hij is. Maar hij is zo statisch op dit moment. Zelfs ik had op hem kunnen spelen. Op dit momenten zijn ze bewegingen er niet. Hij weet zelfs niet hoe hij moet lopen. Een ware ontgoocheling.”

TAGS  I  Manchester United  I  Valencia

dinsdag 29 november 2022

maandag 28 november 2022

zondag 27 november 2022