'Italiaanse voetbal in absolute crisis: Dat is zelfs een spookclub'

'Italiaanse voetbal in absolute crisis: Dat is zelfs een spookclub'
Woensdag 03 oktober 2018 - 14:59   I  

In de Serie A gaat Juventus opnieuw aan de leiding en met Ronaldo pakten ze afgelopen zomer uit met absolute toptransfer. Toch gaat het er in de onderste regionen van het Italiaanse voetbal slecht aan toe. In de lagere afdelingen gingen de voorbije maanden verschillende clubs failliet. Hierdoor is er zelfs sprake van een 'spookclub'.

Virtus Entella hoopte te profiteren van het feit dat verschillende clubs overkop gingen. Het resultaat is echter dat de club momenteel zweeft tussen de tweede en derde klasse en zelfs geen competitie heeft. De Italiaanse voetbalbond weet echter niet hoe het deze bizarre situatie moet verhelpen waardoor er weldegelijk sprake is van een 'spookclub', aldus Het Nieuwsblad.

De reden voor de huidige malaise bij de voetbalbond is dat Entella weigert om nog langer op het derde niveau te spelen. De club is van mening dat het recht heeft op een plaats in de tweede klasse meldt Het Nieuwsblad. De wedstrijden van Entella zijn tot nader order uitgesteld. Benieuwd hoelang deze huichelijke situatie kan blijven duren.

TAGS  I  Juventus  I  Virtus Entella

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024