Degryse merkte iets op tijdens Atlético-Club: "Dat is opvallend"

Degryse merkte iets op tijdens Atlético-Club:
Donderdag 04 oktober 2018 - 08:41   I  

Club Brugge maakt het Atlético Madrid af en toe moeilijk, maar uiteindelijk verliet de Belgische landskampioen het Wanda Metropolitano-stadion toch met lege handen. Analist Marc Degryse merkte tijdens de wedstrijd wel iets op.

"Ik vond het opvallend dat Atlético zich in de eerste helft had aangepast aan Brugge", steekt Degryse van wal in Het Laatste Nieuws. "Daar bleek toch respect uit. Normaal spelen ze met een platte 4-4-2, maar nu stond Saúl tegen Vlietinck en was Hernández een van de drie centrale verdedigers met Godín en Giménez."

"Het blok van Club Brugge stond dan goed, vanaf de middenlijn tot een meter of 25 lager. De afstand tussen Wesley en Mechele was meestal niet groter dan 25 à 30 meter. Qua positiespel, collectief verdedigen en tactiek was het oké bij Brugge, alleen in balbezit konden ze beter doen", benadrukt de gewezen Rode Duivel.

Ingreep Simeone

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Degryse ziet er één duidelijke reden voor: "Tactisch gooide Simeone het bij Atlético na de rust over een heel andere boeg. Een cruciale ingreep waarna Club Brugge heel zwaar onder druk kwam te staan."

TAGS  I  Atlético Madrid  I  Club Brugge

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024