Spaanse pers zeer te spreken over Club: "Leko weet hoe hij dat moet doen"

Spaanse pers zeer te spreken over Club:
Donderdag 04 oktober 2018 - 08:13   I  

Club Brugge presenteerde zich andermaal op een positieve manier op het Europese toneel. Op het veld van Atlético Madrid liep de Belgische landskampioen tegen zijn tweede opeenvolgende nederlaag in deze Champions League-campagne aan, maar toch is de Spaanse pers zeer te spreken over Ivan Leko en zijn troepen.

El Mundo Deportivo: "Club Brugge is geen naïeve ploeg"

“Diego Simeone had voor de wedstrijd verteld dat Club Brugge geen uitdager voor Atlético Madrid mocht zijn. Maar de tegenstander presenteerde zich in het Wanda Metropolitano helemaal niet als een naïeve ploeg", tekent Het Laatste Nieuws op uit El Mundo Deportivo. "De Bruggelingen speelden dapper met een coach die weet hoe hij zijn wapens moet gebruiken. Dat waren met name de fysieke capaciteiten van Wesley en de infiltraties van Vanaken.”

“Atlético begon met een andere opstelling dan gewoonlijk aan de wedstrijd en dat was een antwoord van Simeone op de 3-5-2 van de tegenstander. Na de voorsprong was het even schrikken. Danjuma toonde waarom het als rechtsvoetige op links soms handig is om naar binnen te snijden. Arias en Koke stonden passief te verdedigen en zagen zijn raket in de bovenhoek verdwijnen. Ook Oblak kon niets meer aan de gelijkmaker doen. Gelukkig was Griezmann er nog om Atlético naar een al bij al terechte zege te schieten.”

AS: "Goal van Danjuma kan Puskas Award winnen"

Bij AS hadden ze voornamelijk oog voor de heerlijke treffer van Danjuma. “In de eerste helft was er geen greintje zenuwen bij Club Brugge te bespeuren. Vormer en Vanaken bewogen veel en speelden gewoon goed. Op deze manier kon dit Brugge wel eens het Qarabag, waar Atlético vorig seizoen tweemaal gelijk tegen speelde, worden van deze campagne. Er lukte niet veel, Atlético was niet in zijn normale doen, tot Griezmann de doemgeesten wegschoot met zijn linker.” 

“De fans konden opgelucht ademhalen, waarna Atlético twee stappen terugzette richting comfortzone. Een probleem, want Danjuma snoerde plots heel het Wanda Metropolitano-stadion de mond. Een goal die zomaar de Puskas Award kan winnen. Na de pauze toonde Atlético Madrid eindelijk de tekeningen die we van hen gewoon zijn. Qarabag is dan toch een eenmalige misser. Nog eens Griezmann en Koke hielden de zege thuis.”

(Lees verder onder de foto)

Marca: "Goal Danjuma kers op de taart, maar Griezmann beslissend"

Bij Marca weten ze dan weer dat Atlético van geluk mocht spreken dat Griezmann bij de pinken was. “Griezmann was opnieuw beslissend. Hij nam het team op sleeptouw en gidste Atlético zo naar de overwinning. Net op het moment dat de partij kantelde, wist hij de boel recht te trekken met een tweede doelpunt. Het is onbegrijpelijk dat de Fransman na zo’n succesvol jaar nergens is genoemd op de vele awards die de laatste weken zijn uitgedeeld.”

“Verder een geweldig doelpunt van Arnaut Groeneveld. De knal van de Nederlander deed het zelfvertrouwen bij Atlético even wankelen. Oblak had geen verhaal op zijn uithaal. Club Brugge had al gedreigd en de knappe goal van Danjuma was de kers op de taart. Gelukkig voor Atlético bleef het doelpunt maar een voetnoot in de partij.” 

TAGS  I  Atlético Madrid  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024