Wat een weelde voor Club Brugge: 'De jongste basisploeg ooit'

Wat een weelde voor Club Brugge: 'De jongste basisploeg ooit'
Donderdag 04 oktober 2018 - 13:41   I  

Na de nederlaag 3-1 van Club Brugge woensdagavond tegen Atlético telt blauw-zwart nul punten na twee wedstrijden Toch kunnen de supporters van Club Brugge zich optrekken aan het spelniveau én het potentieel van deze jonge ploeg. Club Brugge stelde nog nooit een jongere ploeg op in de Champions League.

Het Nieuwsblad benadrukte het jonge karakter van Club Brugge. "Met jongens als Letica (21), Vlietinck (21), Danjuma (21), Schrijvers (22), Wesley (21) stelde blauw-zwart zijn jongste team ooit op in de Champions League"

"Ook opvallend: als invaller kreeg de nog maar 18-jarige Openda de voorkeur op een gevestigde waarde als Jelle Vossen. Tel de zeven bankzitters erbij en Club Brugge heeft een gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Enkel Ajax (23,5 jaar) had een jongere kern", besluit het Nieuwsblad.

Daarnaast was er ook nog de UEFA Youth League, de Champions League bij de U19. Ook daar liet blauw-zwart zich gisteren opmerken in positieve zin. Dankzij een 1-2-stuntzege op het veld van Atlético Madrid woensdagavond staat Club Brugge aan de leiding in de groep. De uitblinker in die wedstrijd was de jonge Cyril Ngonge (18) met 2 doelpunten.

TAGS  I  Club Brugge  I  Atlético Madrid

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024