Club-speler verbaast: "Zelfs op het allerhoogste niveau doet hij zijn ding"

Club-speler verbaast:
Donderdag 04 oktober 2018 - 18:15   I  

Club Brugge ging woensdagavond - na een uitstekende match gespeeld te hebben - kopje onder in het Wanda Metropolitano-stadion van Atlético Madrid. Ivan Leko zijn ploeg maakte indruk, ook op analist Marc Degryse.

Degryse was danig onder de indruk van Arnaut Danjuma, die een fabelachtig doelpunt wist te maken in Madrid. "Danjuma heeft al naam gemaakt in de Belgische competitie, maar met zijn gelijkmaker in de eerste helft toont hij ook Europees zijn klasse. Het valt op dat hij ook op het allerhoogste niveau zijn ding blijft doen, onafhankelijk van de tegenstander."

"Volgens mij is dit toch zijn mooiste en beste goal die hij al voor Club gemaakt heeft", gaat Degryse verder in Het Laatste Nieuws. "Deze trap was perfect en toont dat hij in zijn hoofd zeer sterk is. Want het eerste halfuur had hij het moeilijk. Hij kon offensief niet zoveel doen en moest collectief meedenken om Arias op te vangen."

"Oblak is in principe niet van die afstand te kloppen"

"Voor zijn doelpunt zag ik hem maar één actie opzetten met een voorzet. Maar hij behield dus het zelfvertrouwen om vanop die afstand met lef te trappen. Voor een keer had hij wat vrijheid, hij legt de bal goed klaar, maar om dan nog zo scherp en tegen zo een goeie doelman de bal in doel te draaien is knap."

Danjuma verschalkte met zijn pegel ook niet de eerste de beste. "Oblak is geen sukkelaar, in principe is die niet van die afstand te kloppen. Maar hij kon er echt niet bij. Dus sowieso is Danjuma wat de blikvanger met zo'n goal."

Poll: Kan Danjuma de Europese top bereiken?

TAGS  I  Club Brugge  I  Atlético Madrid

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024