AA Gent knoeit er op los en gooit 11 miljoen in de vuilnisbak

AA Gent knoeit er op los en gooit 11 miljoen in de vuilnisbak
Dinsdag 09 oktober 2018 - 07:58   I  

AA Gent zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de pijnlijke 1-5 nederlaag in eigen huis tegen Club Brugge, keerden de fans zich tegen het huidige beleid van hun ploeg. Yves Vanderhaeghe betaalde het gelag en moest opkrassen. Volgens Het Nieuwsblad moet echter vooral het transferbeleid in vraag gesteld worden.

Het Nieuwsblad legt uit dat de tandem De Witte-Louwagie terecht veel krediet opbouwde de laatste jaren. De landstitel in 2015 was een bekroning van een sterke bedrijfsmatig gerichte aanpak. Lange tijd werden sleutelfiguren bij AA Gent voor een veelvoud van de aankoopprijs die de club betaalde, verkocht. Op die manier werd een gigantische schuldenberg weggewerkt en floreerde de club ook op sportief vlak. 

Vorig seizoen pakte Gent het anders aan onder leiding van vooral Ivan de Witte. De cub investeerde fors in nieuwe spelers zoals Andri­jasevic, Marcq, Inbrum en Sylla. Al die transfers kostten in totaal meer dan 11 miljoen euro. De conclusie van Het Nieuwsblad is dat er te veel betaald werd voor te weinig rendement en dat er terecht over miskopen gesproken kan worden.

Rode cijfers dreigden  voor AA Gent en de strategie werd deze zomer opnieuw omgegooid. De voetbalclub werd weer een handelshuis. Manager Michel Louwagie nam het voortouw en verkocht enkele sterkhouders. De nieuwkomers werden eerder gehaald in functie van wat ze later kunnen opbrengen dan wat ze de ploeg écht bijbrengen. Dat pakte verkeerd uit, want de kern heeft volgens de krant onvoldoende kwaliteit.

 

TAGS  I  AA Gent  I   Club Brugge

vrijdag 19 juli 2024

donderdag 18 juli 2024

woensdag 17 juli 2024

dinsdag 16 juli 2024