Olivier Deschacht krijgt belangrijk nieuws over gokaffaire

Olivier Deschacht krijgt belangrijk nieuws over gokaffaire
Woensdag 10 oktober 2018 - 08:28   I  

Olivier Deschacht (37) heeft belangrijk nieuws gekregen over de gokaffaire waarin hij betrokken is. De verdediger ging in beroep tegen de 24.000 euro boete die hij kreeg voor gokken op eigen wedstrijden. De rechtbank besliste nu dat de zaak herbekeken zal worden.

De rechtbank oordeelde dat opnieuw bekeken moet worden in hoeverre Xavier, de broer van de huidige Lokeren-speler, het beruchte account heeft gebruikt. Dat kan vervolgens leiden tot strafvermindering en zelfs vrijspraak voor Olivier. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De Kansspelcommissie veroordeelde Deschacht in 2017 tot een geldboete van 24.000 euro om dat vanop zijn gokaccount, aangemaakt in 2006, meerdere keren was gegokt op wedstrijden van zijn toenmalige werkgever Anderlecht. De verdediger heeft altijd volghouden dat niet hij, maar wel zijn broer het gokaccount gebruikte.

Olivier Deschacht gaat mogelijk volledig vrijuit

Het Nieuwsblad kon het dossier inkijken. “Via de Gentse griffie vernam onze redactie een tussenvonnis. De rechter stelde vast dat in het dossier geen kopie zit van het onderzoek naar het gokgedrag van Xavier. Nochtans is bewezen – via IP-adressen, een geldstorting op Xaviers rekening en het feit dat er werd ingelogd op de account terwijl Olivier op het veld stond – dat Xavier de account wel degelijk ­gebruikte."

“In beroep is nu bevolen om tegen 31 oktober Xaviers dossier toe te voegen aan het onderzoek tegen Olivier. Alsook om voort na te gaan wie de hoofdgebruiker was van de IP-adressen. Als daaruit blijkt dat Xavier de (hoofd)verantwoordelijkheid draagt, kan de boete voor Olivier verminderd worden of zelfs kwijtgescholden. Daarover volgt later in het najaar een beslissing”, klinkt het nog in de krant.

TAGS  I  Anderlecht  I  Lokeren

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024