Dé opvolger van Kompany staat al klaar: "Hij verraste me zelfs"

Dé opvolger van Kompany staat al klaar:
Woensdag 10 oktober 2018 - 09:13   I  

De verdediging van de Rode Duivels wordt er niet bepaald jonger op. Vincent Kompany is met zijn 32 lentes één van de oudere spelers in de kern van Roberto Martinez. Over enkele jaren zal hij er niet meer bij zijn.

Als het van gewezen Rode Duivel Eric Van Meir afhangt, is Dedryck Boyata dé man die het gemis van Kompany kan opvangen. Van Meir gelooft meer in Boyata dan in Brandon Mechele (Club Brugge), Jason Denayer (Lyon) of Christian Kabasele (Watford) om in het hart van de defensie te spelen.

"Boyata kan in de toekomst die centrale man in de verdediging van de Rode Duivels worden", vertelt Van Meir in Het Nieuwsblad. "Dat heeft hij al bewezen toen hij op het WK met succes de blessures van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen heeft opgevangen."

"Boyata heeft voorsprong op de andere drie"

"Dat verraste me een beetje, want toen ik voor het WK de namen van de verdedigers moest geven, verwachtte ik eerder Kabasele in de selectie. Ook omdat ik niet zo'n zicht had op zijn wedstrijden bij Celtic."

"Door die goede prestaties in Rusland heeft hij een voorsprong op de drie anderen als wissel op de toekomst. Hij is de oudste van allemaal, maar die centrale positie is ook degene die eerst vrij zal komen. Over hem heb ik weinig twijfels voor de toekomst", besluit Van Meir.

Poll: Is Boyata een waardige opvolger voor Kompany?

TAGS  I  Club Brugge  I  Celtic  I  Lyon  I  Watford  I  Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024