Bom onder Belgisch voetbal: ook Leko, Van Holsbeeck en 2 toprefs opgepakt

Bom onder Belgisch voetbal: ook Leko, Van Holsbeeck en 2 toprefs opgepakt
Woensdag 10 oktober 2018 - 10:34   I  

Er ligt een bom onder het Belgische voetbal en ze dreigt te ontploffen. De federale politie is woensdagochtend op meerdere plaatsen in ons land binnengevallen in een onderzoek naar financiële fraude en witwassen in het voetbamlilieu.

Spelersmakelaar Mogi Bayat – de machtigste manager in ons land – werd opgepakt. Ook Dejan Veljkovic – een andere makelaar – werd opgepakt. Er loopt overigens niet alleen een onderzoek naar financiële fraude en witwassen, maar ook naar matchfixing in de Jupiler Pro League. Daar lees je meer over in dit overzicht.

L’Echo onthulde dat ook Club Brugge-trainer Ivan Leko, gewezen Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck en scheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten werden opgepakt voor verhoor. Club Brugge bevestigde aan VRT Nieuws dat Leko vanmorgen niet kwam opdagen op de club.

Update 10/10 – 12:07

VTM Nieuws meldt dat het nog niet duidelijk is waarom Ivan Leko werd opgepakt. Dejan Veljkovic is de manager van de Club Brugge-trainer, maar het blijft afwachten om te zien of Leko ook effectief iets mispeuterde.

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent  I  KRC Genk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024