Ook spelers uit Jupiler Pro League betrokken bij schandaal rond Bayat?

Ook spelers uit Jupiler Pro League betrokken bij schandaal rond Bayat?
Woensdag 10 oktober 2018 - 18:30   I  

Het onderzoek naar financiële fraude, witwassen in het voetbalmilieu én matchfixing in de Jupiler Pro League blijft ons land bezig houden. Het spreekt voor zich dat er in het geval van matchfixing ook spelers betrokken zijn bij het schandaal, maar voorlopig lijken de heren voetballers uit de Belgische competitie de dans te ontspringen.

Volgens Michel Maus, fiscaal expert, is de kans evenwel klein dat er spelers betrokken zijn bij het onderzoek naar fraude. "Voor spelers in de Belgische competitie is er niet meteen een probleem", zegt Maus aan Het Laatste Nieuws

"Spelers in België zijn commercieel maar kleine vissen"

"Topspelers in Engeland en Spanje hebben wel vaker vennootschappen in belastingparadijzen die hun portretrechten beheren, en kunnen daarmee in de problemen komen als blijkt dat het slechts postbussen waren. Voor spelers in België is dat niet interessant, omdat ze commercieel maar kleine vissen zijn."

"Het enige probleem dat ik me kan voorstellen, is dat ze hun tekengeld onder tafel hebben gekregen – en van waar komt dan het cash geld dat ze krijgen?", vraagt Maus zich luidop af.

Matchfixing

Wat betreft matchfixing, is er voorlopig weinig geweten. Er loopt een onderzoek, maar het is nog niet helemaal duidelijk om welke wedstrijden het zou gaan. Als er de voorbije jaren iets niet pluis was met competitiewedstrijden uit de Jupiler Pro League, wordt er meteen in de richting van wedstrijden van Eupen, Moeskroen en KV Mechelen gekeken. Daar lees je meer over in dit artikel.

TAGS  I  Club Brugge  I  Standard  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Moeskroen  I  KV Kortrijk  I  Westerlo  I  KV Mechelen

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024