Gent-voorzitter De Witte over schandaal: "Het kan niet anders"

Gent-voorzitter De Witte over schandaal:
Woensdag 10 oktober 2018 - 23:00   I  

Ivan De Witte, de voorzitter van AA Gent, heeft na de aanstelling van zijn nieuwe trainer Jess Thorup gereageerd op het grote schandaal in het Belgische voetballandschap dat woensdagmorgen uitlekte. De Witte reageert verrast.

"Ik had dit helemaal niet zien aankomen”, reageerde De Witte bij Het Nieuwsblad. “Ik moet opletten wat ik nu allemaal ga zeggen. De huiszoeking heeft mij erg verrast. De onderzoekers gingen erg grondig en minutieus te werk. Hier moet een aanleiding voor zijn, dat kan niet anders. Het parket zal zo’n actie niet instellen zonder dat het daar haar redenen voor heeft.”

Op het moment van de inval bij Gent, waren De Witte, manager Louwagie en kersvers trainer Thorup de laatste punten en komma's in hun overeenkomst aan het zetten. Diep wilde de preses van De Buffalo's daar evenwel niet op ingaan. “Al was het wel even schrikken”, zei hij.

"Dit kan positief zijn"

“In eerste instantie is dit natuurlijk een zeer slechte zaak voor het Belgisch voetbal. Maar aan de andere kant kan het ook wel positief zijn. Wanpraktijken moeten uit het voetbal verbannen worden", besloot De Witte.

TAGS  I  AA Gent

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024