'Beruchte Dejan Veljkovic hielp Anderlecht in 2012 aan de titel'

'Beruchte Dejan Veljkovic hielp Anderlecht in 2012 aan de titel'
Woensdag 10 oktober 2018 - 23:13   I  

Dejan Veljkovic is één van de spilfiguren in het voetbalschandaal in ons land. De spelersmakelaar werd in het kader van het onderzoek naar financiële fraude, witwassen in het voetbalmilieu én matchfixing in de Jupiler Pro League opgepakt als verdachte. Veljkovic is een discreet makelaar, maar niet vrij van zonden.

Het Nieuwsblad legt in een reconstructie uit hoe Veljkovic er enkele jaren eigenhandig voor zorgde dat Anderlecht in staat was om de titel te pakken. Hij pakte uit met een huzarenstukje door niemand minder dan Milan Jovanovic van Liverpool naar paars-wit te loodsen.

Jovanovic

"Het is juli 2011 en Herman Van Holsbeeck zit met de handen in het haar. Racing Genk is kampioen van België geworden na een tweestrijd met Standard. Goudhaantje Romelu Lukaku staat op het punt te tekenen bij Chelsea. De manager broedt op een plan om Anderlecht opnieuw op de kaart te zetten: Standard-helden Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani terughalen naar België", schrijft de krant.

"Jovanovic moet na een mislukt avontuur in de Premier League vertrekken bij Liverpool en paars-wit meldt zich op Anfield als kandidaat-overnemer. Alleen zijn de looneisen van de Serviër een probleem. Bij Liverpool loopt zijn contract nog twee jaar door en kan Jovanovic 6,5 miljoen euro verdienen. Een bedrag dat Anderlecht onmogelijk kan evenaren."

Vorstelijk contract, maar wel kampioen

Enter Dejan Veljkovic, die de zaken er een pak makkelijker op maakt: "Om de zaak te deblokkeren verschijnt een bekend gezicht ten tonele. Dejan Veljkovic is in Anderlecht bekend als manager van Zvonko Milivojevic en Dalibor Veselinovic. Hij zwaait met een mandaat van Jovanovic om met Anderlecht tot een akkoord te komen."

"Als het moment aangebroken is, spreekt Veljkovic niet af in de bureaus van Neerpede, maar in de privéwoning van Van Holsbeeck. Ook advocaat Laurent Denis is van de partij. Jovanovic wordt er met alle égards ontvangen en laat zich verleiden tot een contract bij paars-wit. Vorstelijk betaald voor een 31-jarige, dat wel. Maar met twee goals tegen Bursaspor is de Servische sluipschutter meteen belangrijk voor zijn club. In de zomer van 2012 wordt Anderlecht met de hulp van Jovanovic en Mbokani opnieuw kampioen", besluit Het Nieuwsblad.

TAGS  I  Anderlecht  I  Liverpool

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024