Deze érg zware straf hangt Bayat, Veljkovic, Leko en co boven het hoofd

Deze érg zware straf hangt Bayat, Veljkovic, Leko en co boven het hoofd
Woensdag 10 oktober 2018 - 23:34   I  

In het kader van een grootschalig onderzoek naar financiële fraude, witwassen in het voetbalmilieu én matchfixing in de Jupiler Pro League werden tal van grote namen uit het Belgische voetbal opgepakt door de federale politie. Wat hun aandeel is, is nog niet duidelijk. Maar er hangen de mensen in kwestie wel érg zware straffen boven het hoofd.

Onder meer spelersmakelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, Club Brugge-trainer Ivan Leko en scheidsrechters Bart Vertenten en Sébastien Delferière worden ervan verdacht een rol te spelen in het hele verhaal. Als straks blijkt dat zij effectief iets mispeuterd hebben, volgt er ongetwijfeld een zware straf.

"We mogen nog niet te ver vooruitlopen op de zaken. Maar als er straks een proces volgt, en daar ziet het toch naar uit, kunnen er gevangenisstraffen van drie tot zes jaar worden uitgesproken", aldus journalist Farouk Özgünes in VTM Nieuws. "Bovendien kan er ook beslist worden dat de betrokken personen nooit nog een job in het voetbal mogen uitoefenen."

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Lokeren  I  KV Mechelen  I  Standard  I  AA Gent  I  KRC Genk

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024