'Dit is de onthutsende rol van toprefs Vertenten en Delferière in matchfixing'

'Dit is de onthutsende rol van toprefs Vertenten en Delferière in matchfixing'
Donderdag 11 oktober 2018 - 07:20   I   door Redactie

Het hele onderzoek draait rond de degradatiestrijd tussen KV Mechelen en Eupen vorig seizoen. Zo duiken ook de namen van onze topscheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten. Beide refs hebben nauwe banden met makelaar Dejan Veljkovic.

"Competitie 2017-2018. Rond Nieuwjaar is de degradatiestrijd in de Jupiler Pro League uitgedraaid op een tweestrijd tussen Eupen en KV Mechelen. Maar ook: een tweestrijd tussen Mogi Bayat en Dejan Veljkovic. De ene heeft zeven spelers bij Eupen, de andere geldt als “huismakelaar” bij KV Mechelen. Beiden hebben veel te verliezen bij een eventuele degradatie van “hun” ploeg", schrijft Het Nieuwsblad.

"Om KV Mechelen aan punten te helpen schakelt Dejan Veljkovic zijn netwerk in. Volgens onze informatie is hij al langer nauw bevriend met Sébastien Delferière en Bart Vertenten, twee topscheidsrechters die vaak worden aangewezen om de belangrijkste wedstrijden te leiden. In volle degradatiestrijd zijn dat de wedstrijden van KV Mechelen en Eupen - een gouden kans voor de makelaar."

"In de laatste weken van het reguliere seizoen heeft Veljkovic regelmatig telefonisch contact met het duo. Onze redactie heeft weet van een afspraak tussen Veljkovic en Delferière in januari om een auto te kopen. Dankzij de makelaar krijgt de toparbiter een mooie korting op een Volkswagen Tiguan. Ook betaalt Veljkovic een bijdrage voor de voetbalschool van Delferière."

Blessure

Begin feruari liep Delferière een blessure op. Daarom richtte Veljkovic zich op Vertenten. "Tegen Charleroi zet KV Mechelen alles op alles, maar het raakt niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de slotfase verrast Vertenten met een goedkope penalty voor KV Mechelen. Charleroi-verdediger Dessoleil raakt KV Mechelen-aanvaller Pedersen amper aan in de zestien. Desondanks zakt KV Mechelen die avond naar de laatste plaats."

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024