Anderlecht beschuldigd van matchfixing: "2 matchen in play-offs verdacht"

Anderlecht beschuldigd van matchfixing:
Vrijdag 12 oktober 2018 - 07:00   I  

Het onderzoek naar financiële fraude, witwassen in het voetbalmilieu én matchfixing in de Jupiler Pro League houdt heel België in de ban. Roland Duchatelet, die eerder al uit het voetbal stapte omdat hij louche praktijken in het wereldje vaststelde, uit nu zware beschuldigingen aan het adres van RSC Anderlecht.

Volgens Duchatelet, ex-voorzitter van Standard, heeft Anderlecht in het seizoen 2013-2014 gesjoemeld. In de play-offs maakte paars-wit een achterstand op Standard goed en kroonde het zich tot kampioen. "Er zijn toen rare dingen gebeurd", aldus Duchatelet in Het Laatste Nieuws.

Anderlecht begon vanuit een verloren positie aan de play-offs, maar werd in extremis toch nog kampioen, ten koste van Standard. "We hadden een riante voorsprong, maar die slonk zienderogen", benadrukt Duchâtelet.

"Hopelijk komt er klaarheid"

"Ik heb toen al gezegd dat er iets niet klopte, maar het is nooit deftig onderzocht. Er zijn nochtans twee matchen van Anderlecht in die play-offs die verdacht zijn. Ik kan niet zeggen welke. Bekijk de matchen, dan kom je er zelf wel achter. Hopelijk komt er klaarheid."

TAGS  I  Anderlecht  I  Standard  I  Club Brugge

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024