Duidelijkheid: dit is het enige feit dat Ivan Leko ten laste wordt gelegd

Duidelijkheid: dit is het enige feit dat Ivan Leko ten laste wordt gelegd
Vrijdag 12 oktober 2018 - 07:17   I  

Ivan Leko werd donderdag - na een nacht in de cel gezeten te hebben - vrijgelaten. De trainer van Club Brugge werd verhoord naar aanleiding van een grootschalig onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische voetbal. Ondertussen is er ook duidelijkheid over wat Leko nu precies ten laste wordt gelegd.

Leko werd in verband gebracht met fraude en matchfixing, maar daar zou de Kroaat niets mee te maken hebben. Het enige feit dat hem ten laste wordt gelegd, dateert uit 2015.

"Hij is in verband gebracht met fraude en matchfixing, maar daar was niks van aan. Het enige wat nog opklaring vergt, is een betaling uit 2015 - lang voor hij trainer werd van Club Brugge. Hij moet nagaan of een bepaalde geldsom toen werd aangegeven, maar dat kan nooit een zaak zijn van witwassen", vertelt Leko's advocaat Walter Van Steenbrugge aan Het Laatste Nieuws.

"Leko kan iedereen recht in de ogen kijken"

Leko wordt officieel wel nog altijd in verdenking gesteld, omdat het ten laste gelegde feit uit 2015 verder onderzocht moet worden. Toch zijn Club Brugge en Leko "opgelucht", zo geeft Van Steenbrugge aan. "Meneer Leko kan iedereen recht in de ogen kijken", benadrukte de advocaat nog.

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024