Advocaat Sven Mary haalt zwaar uit: "Dit is echt amateuristisch!"

Advocaat Sven Mary haalt zwaar uit:
Vrijdag 12 oktober 2018 - 08:38   I  

Het hele land is momenteel in de ban van het voetbalschandaal in de Belgische voetbalwereld. Er moet nog heel wat duidelijk worden, maar advocaat Sven Mary is allerminst opgezet met de huidige gang van zaken.

Mary, de advocaat van spelersmakelaar Karim Mejjati, wilde iets kwijt toen hij het gerechtsgebouw in Tongeren verliet. "Als men in dergelijk belangrijk dossier er niet in slaagt om organisatorisch de zaak te regelen en om 21 uur een derde onderzoeksrechter moet optrommelen die dan het dossier niet kent en een belangrijke beslissing moet nemen over de vrijheid van iemand beroven..."

"Het moet allemaal rap-rap gaan"

“Als men dat aan een onderzoeksrechter overlaat die het dossier niet kent, dan lijkt me dat een organisatorisch probleem en dan moeten de rechterlijke macht en de protagonisten daar even stil bij staan", aldus Mary aan Het Laatste Nieuws.

“Het moet allemaal rap-rap-rap gaan”, fulmineert Mary. “Het moet vooruitgaan met de geit maar als het over zo’n belangrijke beslissingen over iemand zijn leven gaat moet het niet vooruitgaan met de geit maar moet het met kennis van zaken gebeuren.”

"Een aanfluiting van de rechtsstaat"

En daar bleef het niet bij. “Het is een aanfluiting van de rechtsstaat hoe dit dossier hier behandeld is en hoe amateuristisch alles hier is georganiseerd. In een grootstad had het wel anders gelopen, daar was men misschien wel in staat geweest om voldoende speurders vrij te maken, om organisatorisch alles geregeld te krijgen zodat er gewerkt kon worden met respect voor de rechten van de verdediging in dit - vanuit het gerecht - zeer gemediatiseerde dossier.”

TAGS  I  Mary  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  Standard  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Mechelen

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024