Over en uit: "Dit kan niet. Delferière is een stap te ver gegaan"

Over en uit:
Vrijdag 12 oktober 2018 - 15:40   I  

Sébastien Delferière is één van de arbiters die werd opgepakt en verhoord in het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League. De scheidsrechter werd ondertussen vrijgelaten, maar het heeft er alle schijn van dat hij nooit nog een match zal fluiten.

“Voor de arbitrage is dit een zwarte week”, Luc Wouters, ex-scheids en burgemeester van Lummen. “Ja, ik vind dat Delferière deontologisch een stap te ver is gegaan als hij geprofiteerd heeft van een extra korting op zijn wagen door toedoen van een voetbalmakelaar", klinkt het in Het Belang van Limburg.

"Als scheidsrechter onderteken je een contract bij de KBVB, waarbij je ermee instemt de deontologische code binnen het arbeidsreglement te respecteren. Dat is ook zo bij de UEFA. Wat kan? Wat niet? Ik denk dat je daarvoor als ref je gezond verstand moet gebruiken."

"Ik had er geen besef van dat zoiets gebeurt bij arbiters"

Zelf kwam Wouters naar eigen zeggen nooit in aanraking met een makelaar. "Op mijn erewoord: ik ben nooit gecontacteerd door een makelaar, speler of eender wie om mee te kunnen profiteren van één of ander. Ik had er totaal geen besef van dat zoiets gebeurt bij arbiters.”

TAGS  I  Delferière  I  Wouters

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024