"De imagoschade voor Ivan Leko is niet te overzien"

Vrijdag 12 oktober 2018 - 16:00   I  

Ivan Leko heeft - om het nog zacht uit te drukken - een turbulente week achter de rug. De trainer van Club Brugge werd opgepakt in het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League. Ondertussen is Leko opnieuw een vrij man en lijkt hij ook effectief vrijuit te gaan.

Toch is de kous daarmee nog niet af. Het spreekt voor zich dat het imago van Leko - toch een rijzende ster aan het trainersfirmament in onze competitie en ver daarbuiten - een serieuze deuk heeft gekregen.

Imagoschade

"De gerechtelijke politie kwam Leko op het spoor omdat hij een nauwe band heeft met makelaar Dejan Veljkovic, die vroeger zijn zaken behartigde. Veel lijkt er de coach evenwel niet ten laste gelegd te worden. De imagoschade is intussen niet te overzien", schrijft Het Laatste Nieuws.

"Leko stond de voorbije dagen in elk medium prominent afgebeeld. Niet alleen in eigen land, maar ook ver daarbuiten - BBC, CNN... Bij Club kwamen er zelfs telefoontjes binnen van ongeruste sponsors", weet de krant ook.

Club Brugge vertrouwt Leko

Club Brugge bevestigde donderdagavond laat - na een goed gesprek met zijn coach - het vertrouwen in Leko. Toch zal de Kroaat de komende weken, maanden, wie weet zelfs jaren, moeten leven met deze vervelende zaak. Zelf gaf Leko al aan dat hij zal terugvechten, zowel op als naast het veld.

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024