Transfer van Sven Kums wordt plots als érg verdachte deal gezien

Transfer van Sven Kums wordt plots als érg verdachte deal gezien
Vrijdag 12 oktober 2018 - 16:28   I  

Het onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League houdt het Belgische voetballandschap al enkele dagen bezig. Spelersmakelaar Mogi Bayat is één van de spilfiguren in het schandaal. Beetje bij beetje wordt duidelijk dat hij ook foefelde met transfers van RSC Anderlecht.

Baya was - vooral dan onder het oude bestuur van paars-wit - jaren aan een stuk kind aan huis in het Constant Vanden Stockstadion en het oefencentrum in Neerpede. De makelaar had er zelfs een eigen vingerafdruk om het complex binnen en buiten te wandelen.

Herman Van Holsbeeck, de ex-manager van Anderlecht, deed héél vaak zaken met Bayat. Toen paars-wit Sven Kums terug naar België haalde, was Bayat betrokken partij. Dat was Bayat eveneens toen Kums een jaar eerder naar Watford verhuisde en meteen werd uitgeleend aan zusterclub Udinese.

Ingewikkelde transferconstructie

Een ingewikkelde transferconstructie die Bayat wel meermaals toepaste, zo weet HEt Nieuwsblad. Bayat deed het ook bij de transfer van Henry Onyekuru, die via Everton in Brussel belandde.

TAGS  I  Anderlecht  I  Udinese  I  Watford

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024