"Voetbal is een giftige en zelfs corrupte omgeving"

Zaterdag 13 oktober 2018 - 15:36   I  

De fraudezaak waarin sprake is van matchfixing en het witwassen van zwart geld, blijft voor beroering zorgen. Mogi Bayat lijkt een spilfiguur te zijn in de hele zaak. Zijn oom Abbas Bayat, voormalig voorzitter van Charleroi, zag de ondergang van Mogi Bayat aankomen.

Mogi Bayat werd in 2003 algemeen directeur van Charleroi, waar zijn oom toen nog voorzitter was. In 2010 zette Abbas Bayat zijn neef echter aan de deur na een meningsverschil en omwille van zijn problematisch gedrag.  

“Ik zag al lang dat hij de pedalen kwijtraakte. Dat hij nog tijdens zijn ambt als algemeen directeur al een makelaarslicentie wist te verkrijgen, ontdekte ik pas later. Hij is iemand die in het leven mikt op succes, met geld en macht.”, vertelt Abbas Bayat aan Le Soir

Abbas Bayat is ook streng voor de voetbalwereld. “Voetbal is een rotte, giftige omgeving .Om niet te zeggen corrupt. Ik realiseerde me dat al snel toen ik in 2000 Charleroi overnam. Al van in het begin hielden ze daar zaken n voor mij verborgen die ik uiteindelijk pas ontdekte door zelf de kasten te openen",besluit Bayat bij Le Soir.

 

TAGS  I  Charleroi

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024