Praet niet gelukkig met beslissing van Martinez en dat maakt hij duidelijk

Praet niet gelukkig met beslissing van Martinez en dat maakt hij duidelijk
Woensdag 17 oktober 2018 - 07:57   I  

Dennis Praet kreeg tijdens België-Nederland, zoals verwacht, speelminuten van Roberto Martinez. Na bijna vier jaar mag de middenvelder zich opnieuw Rode Duivel noemen. Toch was de speler van Sampdoria niet helemaal gelukkig.

"Het geeft op zich wel een goed gevoel om na vier jaar eindelijk nog eens voor de Rode Duivels te mogen uitkomen", steekt Praet van wal in Het Laatste Nieuws. "Maar ik weet ook dat de tweede helft niet zo goed was. We moesten het initiatief na de rust iets te veel aan Nederland laten, we hebben toen iets te weinig gevoetbald."

En Praet was toch niet helemaal gelukkig. Niet met de omstandigheden waarin hij moest spelen en niet met de positie waarop hij inkwam. "Het was niet makkelijk invallen. We kwamen in met drie wissels tegelijk, met spelers met wie ik nooit eerder samen op het veld stond. Bovendien ben ik de positie waarin ik speelde niet gewoon."

"Dit deed ik al lang niet meer"

Een gegrond excuus, want bij Sampdoria speelt Praet een pak lager en moet hij ook meer verdedigend werk opknappen. Tegen Oranje speelde hij in steun van diepe spits Batshuayi. Een serieus verschil: "Ik haalde mijn beste niveau niet", aldus Praet. "De laatste twee jaar ben ik geëvolueerd naar een echte '8'. Zo offensief spelen als ik hier deed, heb ik al lang niet meer gedaan."

Toch hoopt Praet zich de voorbije week voldoende getoond te hebben om aanspraak te maken op een nieuwe selectie. "Ik heb me proberen te tonen in de mate van het mogelijke. Ik hoop dat dat voldoende was. Het ritme is me meegevallen, dat ligt in Italië ook hoog. Maar ik hoopte iets meer te kunnen in de wedstrijd. Het was moeilijk."

Poll: Moet Praet volgende keer opnieuw opgeroepen worden?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024