'Anderlecht greep door Bayat naast deze topspeler van Club Brugge'

'Anderlecht greep door Bayat naast deze topspeler van Club Brugge'
Woensdag 17 oktober 2018 - 09:20   I  

Mogi Bayat zit nog steeds achter de tralies omdat hij de voorbije jaren financiële fraude zou gepleegd hebben. De spelersmakelaar hield meermaals geld achter bij transfers om zichzelf te verrijken. Het kostte RSC Anderlecht zelfs een grote transfer...

"Iedereen steelt uit de kassa en bij bepaalde mensen blijft er meer geld plakken. We weten allemaal dat er in het voetbal een grote graaicultuur heerst. Mogi Bayat heeft een zekere reputatie op dat vlak", vertelt een speler uit eerste klasse anoniem in Sport/Voetbalmagazine.

(Lees verder onder de foto)

"Wat je niet weet, is dat Mogi een smak geld heeft achtergehouden"

"Bayat heeft zelfs een heel procedé ontworpen. Hij duwt je een waterdicht contract onder de neus en je mag ervan uitgaan dat alles tot in de puntjes in orde is. Maar het is niet onderhandelbaar. Het enige wat Mogi dus van jou verwacht, is dat je je handtekening zet."

"Ik geef een fictief voorbeeld: stel dat je nu 5000 euro per maand verdient. Mogi slaagt er bij een geïnteresseerde club in om een maandloon van 20.000 euro te onderhandelen. Op het eerste gezicht doe je een goede zaak. Wie zou zijn salaris niet verviervoudigd willen zien? Wat je niet weet, is dat Mogi een smak geld heeft achtergehouden. Want je had gemakkelijk 40.000 euro kunnen losweken", benadrukt de speler.

Clinton Mata

"Het verschil steekt hij in zijn eigen zakken of hij betaalt zichzelf uit in de vorm van een commissie. Waarom denk je dat de transfer van Clinton Mata naar Anderlecht niet is doorgegaan? Mata heeft wellicht ontdekt dat Mogi iets aan het arrangeren was", onthult de anonieme voetballer. Mata zou een jaar later uiteindelijk naar Club Brugge verhuizen, waar hij nu één van de grote namen is.

"Bij Bayat kom je tijdens de totstandkoming van je transfer niet te weten hoeveel zijn commissie bedraagt. Hij eigent zich meer toe dan gangbaar is. Van zodra je de ware toedracht kent, is het meestal te laat", voegt The Secret Footballer van Sport/Voetbalmagazine er nog aan toe.

Poll: Had jij Mata graag bij Anderlecht zien spelen?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk  I  Charleroi  I  Club Brugge

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024