Martinez ziet onverwachte uitblinker opstaan: “Hij was fantastisch”

Martinez ziet onverwachte uitblinker opstaan: “Hij was fantastisch”
Woensdag 17 oktober 2018 - 10:19   I  

De Rode Duivels kwamen dinsdagavond niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Nederland. Op verdedigend vlak is er nog ruimte voor progressie, maar toch toonde bondscoach Roberto Martinez zich een tevreden man.

“De verdediging deed het goed”, vertelde de bondscoach aan Het Nieuwsblad. “Alderweireld was op niveau. Boyata communiceerde goed. Denayer stond altijd goed opgesteld. Behalve toen we balverlies leden, was het in orde. Ik ben ook heel blij met Mignolet. Hij deed het heel goed; Hij was scherp, geconcentreerd en gefocust.”

Ietwat onverwacht stond ook Simon Mignolet aan de aftrap. Hij kreeg de voorkeur op Thibaut Courtois en stelde niet teleur. “Ik vond Simon al goed spelen tijdens de oefenmatch tegen Japan. Hij is één van de meest professionele spelers die ik ooit gekend heb.”

Verantwoordelijkheid

“Voor mij is het dan ook geen verrassing dat hij er tegen Nederland gewoon stond. Ik vond hem fantastisch. Hij neemt altijd zijn verantwoordelijkheid en dirigeert zijn verdediging. Dit bewijst nog maar eens dat we uitstekende doelmannen hebben.”

Mignolet: "Het voelde goed"

Zelf was Mignolet in zijn nopjes dat hij nog eens onder de lat mocht staan. In 2018 keepte hij nog maar vijf officiële wedstrijden. "Het voelde goed", glimlachte de Limburger bij Het Laatste Nieuws. "Net als toen de fans mijn naam scandeerden. Weet je, na zo'n wedstrijd weet je weer waarom je elke dag hard traint."

Hoe lang houdt Mignolet zijn situatie bij Liverpool - waar hij tweede keus is na Alisson - nog vol? "Laat me hier eerst even van genieten", aldus Mignolet. "Daarna draai ik de knop wel weer om. Je moet altijd klaar zijn om te spelen."

Poll: Moet Mignolet naar een club waar hij eerste doelman kan zijn?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Nederland

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024