Nog meer problemen voor Leko en Club Brugge: "Dat wordt heel moeilijk"

Nog meer problemen voor Leko en Club Brugge:
Woensdag 17 oktober 2018 - 11:22   I  

Ze hebben de voorbije jaren al prettigere periodes beleefd in het Jan Breydelstadion. De supporters werden verwend met twee landstitels in drie jaar tijd, maar vorige week pakten donkere wolken zich samen boven het stadion van Club Brugge. Trainer Ivan Leko werd immers opgepakt als verdachte in een groot voetbalschandaal.

De rol van Leko lijkt miniem te zijn. Er zou enkel onduidelijkheid zijn over een contract van enkele jaren geleden. Toch sloeg het nieuws in als een bom. "Voor veel littekens heeft deze affaire in alle geledingen van het voetbal gezorgd", schrijft hoofdredacteur Jacques Sys in zijn wekelijks column in Sport/Voetbalmagazine.

"Hoe gereputeerde advocaten nu ook van de gelegenheid gebruikmaken om zichzelf in de etalage te zetten en de onschuld van hun cliënten uit te schreeuwen, rond al degenen die zijn opgepakt en als verdachten werden beschouwd zal er altijd een zweem van twijfel blijven bestaan."

"Moeilijk voor Leko en Club Brugge"

Volgens Sys is dat bijvoorbeeld slecht nieuws voor Ivan Leko en Club Brugge. De Kroaat zat twee dagen in de cel en zijn imago als beloftevolle trainer kreeg een énorme deuk. Hetzelfde geldt voor Club Brugge, dat door de hele heisa in het buitenland veel schade heeft geleden."Moeilijk moet dat bijvoorbeeld zijn voor Ivan Leko en voor Club Brugge", aldus Seys.

"Een nieuwe moraal is er nodig om het voetbal na deze aardbeving van zijn uitwassen te bevrijden. Sterke leiders die een duidelijk signaal geven in plaats van te vervallen in hol geblaat", besluit Sys.

Poll: Geloof jij in de onschuld van Ivan Leko?

TAGS  I  Club Brugge

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024