Nieuwe beschuldiging: 'Coucke foefelde met toptransfer van Anderlecht'

Nieuwe beschuldiging: 'Coucke foefelde met toptransfer van Anderlecht'
Woensdag 17 oktober 2018 - 11:43   I  

In de nasleep van het schandaal rond fraude, witwaspraktijken en matchfixing in het Belgische voetbal, komen er heel wat verhalen naar buiten. De vuile was van de clubs in de Jupiler Pro League wordt buiten gehangen. Zelfs die van Anderlecht-voorzitter Marc Coucke.

Zo meldt Het Nieuwsblad dat Coucke foefelde bij de transfer van Landry Dimata, vorige zomer één van de grote aanwinsten van Anderlecht. Toen Dimata twee jaar geleden van KV Oostende naar Wolfsburg verhuisde, bleef er immers heel wat geld plakken bij spelersmakelaar Didier Frenay. En Coucke zou daarvan op de hoogte geweest zijn.

Meer dan 3 miljoen voor Frenay

"Pro League-voorzitter Marc Coucke wil komaf maken met de excessen van de makelaars in ons voetbal. Dan pleit het wat tegen hem dat hij in 2017 als voorzitter van KV Oostende toestond dat makelaar Didier Frenay 30 procent van de transfersom van Landry Dimata in eigen zak stak", schrijft de krant.

Frenay reageerde ondertussen geprikkeld bij de RTBF. “Eender welke club zou tevreden geweest zijn met die deal. Dimata voetbalde tien maanden bij Oostende. Daarna betaalde Wolfsburg 11,5 miljoen euro plus bonussen. KVO kreeg 70 procent, of 8.175.000 euro. De rest van het bedrag (3.325.000 euro, nvdr.) was voor ons.”

(Lees verder onder de foto)

KV Oostende baalt

"Bij KV Oostende balen ze ondertussen", schrijft Het Nieuwsblad nog. "De club heeft het financieel niet zo breed meer na het vertrek van voorzitter Coucke en dik 3 miljoen euro van hun lucratiefste uitgaande transfer zag ze verdwijnen in de zakken van een makelaar. Geld dat KVO goed had kunnen gebruiken. Bovendien wordt er gezegd dat Coucke nu nog schijven van de transfer van Dimata kan claimen als ­betaling voor de verkoop van KV Oostende aan Peter Callant. Al wil niemand dat officieel bevestigen.

“Als dat zo zou zijn, zijn dat afspraken die gemaakt zijn in het verkoopsdossier”, klinkt het vaag bij KVO. Dimata speelt ondertussen op huurbasis bij... Couckes nieuwe club Anderlecht. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Poll: Begrijp jij dat Coucke hiermee instemde?

TAGS  I  KV Oostende  I  Wolfsburg  I  Anderlecht

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024