Nu ook klacht tegen Marc Coucke? "Dit sta ik niet toe!"

Nu ook klacht tegen Marc Coucke?
Woensdag 17 oktober 2018 - 13:01   I  

In de nasleep van het voetbalschandaal in ons land lekken er heel wat dubieuze deals en constructies uit. Zo is ondertussen al gebleken dat spelersmakelaar Christophe Henrotay erin slaagde om bij de transfer van Youri Tielemans van Anderlecht naar Monaco meer dan 6 miljoen euro op te strijken.

Eén probleem: Henrotay kwam dat bedrag overeen met het oude Anderlecht-bestuur en wacht nu nog op een deel van zijn geld. Geld dat de nieuwe voorzitter van paars-wit, Marc Coucke, niet wil betalen. En dus is er sprake van een conflict.

Het Laatste Nieuws weet dat Henrotay alvast een klacht indiende tegen Peter Smeets, de begeleider van Tielemans die vaststelde dat er veel geld bij de makelaar bleef plakken. Nu heeft Smeets een klacht wegens laster en eerroof aan zijn been.

Rechtszaak tegen Anderlecht

Verder wacht Henrotay dus op de betalingen van Anderlecht. De makelaar incasseerde tot dusver 'amper' 750.000 euro. "Een bemiddeling in Monaco met Coucke om de rest te krijgen, liep af met een sisser. Behoudens verrassingen komt het ook in dit dossier tot een rechtszaak", schrijft de krant.

Henrotay is niet te spreken over de uitgelekte zaken. "Ik sta niet toe dat men mijn goeie imago besmeurt", aldus de makelaar. Smeets en Anderlecht onthouden zich in dit dossier dan weer van commentaar.

Poll: Vind jij dat Anderlecht de rest van het bedrag nog moet betalen aan Henrotay?

TAGS  I  Anderlecht  I  Monaco

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024