Coucke zit niet stil: 'Speciale competitiehervorming in JPL in de maak'

Coucke zit niet stil: 'Speciale competitiehervorming in JPL in de maak'
Woensdag 17 oktober 2018 - 15:10   I  

Marc Coucke zit niet stil als voorzitter van de Pro League. Hij is van plan om de Belgische competitie zoals we die nu kennen grondig te veranderen. Coucke wil een competitiehervorming doorvoeren en sprak daar al over met de profclubs. Die competitiehervorming staat overigens volledig los van het schandaal in ons voetballandschap.

Het Laatste Nieuws weet op welk plan om de competitie te veranderen de profclubs momenteel broeden. "Het voorstel dat het meeste leeft, is dat van een 2x12-plus 3x8-formule. Kort samengevat: er wordt een voorcompetitie gespeeld in een 'eerste klasse' en een 'tweede klasse' met twaalf clubs per reeks. De eerste acht van de eerste klasse spelen daarna play-off 1, de laatste vier van eerste klasse spelen tegen de eerste vier van tweede klasse in play-off 2. De laatste acht spelen tegen elkaar."

De Belgische topclubs broeden dan weer op iets anders. "Het eerste plan sluit niet aan bij de denkpiste die de topclubs meer genegen zijn. Het plan dat het nadrukkelijkst naar voren geschoven wordt, is dat van één profcompetitie van 20 ploegen. Alleen is de vraag: welke van de huidige 24 profclubs degraderen dan? De clubs uit 1B willen in dat scenario een faire kans om zich te redden. Een overgangsjaar (met 24 eersteklassers?) dringt zich op", besluit de krant.

Poll: Is zo'n competitie met 24 ploegen een goed idee?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  RC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot-Wilrijk

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024