De Belgische voetbalbond drukt alle hoop voor Delferière keihard de kop in

De Belgische voetbalbond drukt alle hoop voor Delferière keihard de kop in
Woensdag 17 oktober 2018 - 19:42   I  

Vorige week donderdag, vlak nadat het voetbalschandaal in het Belgisch voetbal in alle hevigheid losbarstte, werden scheidsrechters Delferière en Vertenten levenslang geschorst door de KBVB. De advocaat van Delferière drukte gisteren zijn hoop uit dat de scheidsrechter toch nog zijn opwachting zou mogen maken op het veld. Vandaag drukte de voetbalbond deze hoop de kop in.

Het was Gérard Linard, voorzittter van de Belgische voetbalbond, die slecht nieuws had voor Delferière. “Natuurlijk zullen we het vermoeden van onschuld respecteren, maar één van de voorwaarden dat een van scheidsrechters vrijkwam  is dat hij geen contact meer mag hebben met de voetbalwereld. Dus hij mag nooit meer fluiten, noch aanwezig zijn in Tubeke", liet Linard weten bij Het Laatste Nieuws.

“We zullen zien hoe de juridische procedure afloopt, maar ik denk niet dat we hen, zowel als mens als scheidsrechter, een dienst bewijzen door ze ooit nog op een voetbalveld toe te laten. Niet na alles wat er gebeurd is. Denk je echt dat er zo’n groots onderzoek is ingesteld zonder dat daar een gegronde reden achterzit?”, besluit Linard. 

Poll: Mag Delferière nog wedstrijden leiden in de Jupiler Pro League?

TAGS  I  Belgische voetbalbond

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024