'Club Brugge neemt beslissing over lot van Ivan Leko'

'Club Brugge neemt beslissing over lot van Ivan Leko'
Donderdag 18 oktober 2018 - 07:10   I  

Ivan Leko werd vorige week opgepakt door de federale politie en verhoord voor zijn vermeend aandeel in een onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League. Na twee dagen werd de trainer van Club Brugge vrijgelaten.

Uiteindelijk blijkt Leko amper iets verkeerd gedaan te hebben. Hij moet zich enkel verantwoorden voor een contract dat hij enkele jaren geleden - nog voor hij bij Club actief was - heeft afgesloten. Maar ondertussen kreeg het imago van de Kroaat wel een serieuze deuk.

Ondanks de negatieve berichtgeving omtrent zijn persoon, en dat in de héle wereld, blijft Leko gewoon op post bij Club Brugge. Het bestuur van blauw-zwart is niet van plan om zijn trainer te ontslaan. Dat weet Het Laatste Nieuws.

(Lees verder onder de foto)

"Heel Club Brugge staat voor 200% achter de coach"

"Het gaat... redelijk goed met Ivan. Eigenlijk kan of wil ik niet te veel zeggen over de gebeurtenissen van de afgelopen week", aldus videoanalist Edward Still. "Ik kan wel zeggen hoe hij in elkaar zit. Ivan is een goede, eerlijke man. Echt waar."

"Heel Club Brugge staat voor 200 procent achter de coach. De staf, het bestuur, de supporters. We gebruiken al onze energie om hem te ondersteunen. Want Ivan is belangrijk voor de ploeg. We weten dat hij onze steun nodig heeft."

Club Brugge heeft zich - na eerst zorgvuldig informatie ingewonnen te hebben - wel vol achter zijn coach gezet. Op de clubwebsite schreef het een statement: "Club Brugge ziet geen reden om de vertrouwensrelatie met Ivan Leko als persoon én als trainer te verbreken."

"Ivan heeft reactie van Club geapprecieerd"

Mijat Maric, ex-speler van Lokeren én een goede vriend van Leko: "De reactie vanuit Brugge heeft hem deugd gedaan. Het bestuur heeft snel zijn steun uitgesproken - als ze hadden getwijfeld, hadden ze hem niet zo openlijk gesteund. Ik denk wel dat Ivan dat geapprecieerd heeft."

Poll: Geloof jij in de onschuld van Leko?

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024