Henry diep onder de indruk van één Rode Duivel: "Slimste die ik ooit zag"

Henry diep onder de indruk van één Rode Duivel:
Donderdag 18 oktober 2018 - 09:44   I  

Thierry Henry ruilde zijn post van T2 bij de Rode Duivels in voor een avontuur bij AS Monaco, waar de Fransman aan de slag ging als hoofdcoach. Bij zijn voorstelling als T1 van Monaco kwam Henry nog eens terug op zijn periode bij de nationale ploeg.

"We hebben vaak gepraat over waar we met de Rode Duivels naartoe wilden. Toen ik aankwam, zag ik een groep Europese topspelers, die stuk voor stuk het verschil maakten bij hun clubs", tekende Het Laatste Nieuws op uit de mond van Henry.

Hij bejubelt enkele spelers, maar heeft het meeste lof voor Dries Mertens. "Hazard bij Chelsea, De Bruyne bij City, Lukaku bij Manchester United, Mertens bij Napoli - echt waar, ik ben in mijn carrière geen intelligentere speler tegengekomen dan Mertens."

Ploeg gevormd

"Eens in België had ik niet het gevoel dat die spelers een ploeg vormden. Dat is, denk ik, onze grootste verwezenlijking van de afgelopen twee jaar geweest. Op het WK in Rusland zijn de individuen een groep geworden en bijna resulteerde dat in de wereldtitel", besluit Henry.

Poll: Zou Dries Mertens bij AS Monaco passen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Monaco  I  Napoli

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024