Mannaert in opspraak door 'chantage-transfer', Club Brugge reageert

Mannaert in opspraak door 'chantage-transfer', Club Brugge reageert
Donderdag 18 oktober 2018 - 10:20   I  

In de nasleep van het schandaal rond fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League dat vorige week uitlekte, komen er heel wat verhalen van en over spelersmakelaars naar buiten. Zo duikt er nu ook een niet zo koosjer verhaal over de transfer van Obbi Oulare op.

Oulare verhuisde in de zomer van 2015 van Club Brugge naar Watford. Een transfer die werd geregeld door Mogi Bayat en Club zomaar eventjes 8 miljoen euro opleverde. Volgens Daniel Kimoni, die indertijd nog manager van Oulare was, werd er een vuil spel gespeeld door Bayat én Club Brugge.

Kimoni, ex-speler van KRC Genk, was samen met Stijn Haeldermans zaakwaarnemer van Oulare. Toen men bij Club Brugge echter besliste om de spits te verkopen en bleek dat Watford interesse toonde, werkten de Bruggelingen samen met Bayat. Die had immers hele goede relaties met de Engelse middenmoter.

(Lees verder onder de foto)

"Chantage en criminele feiten"

Bayat rondde de deal af, maar daardoor liepen Kimoni, Haeldermans én de ouders van Oulare een pak geld mis. “Toen Vincent Mannaert eindelijk zijn telefoon opnam, liet die aan Bayat verstaan dat hij ervoor moest zorgen dat de beloofde 20% van de transfersom die naar Haeldermans, de ouders van Obbi en mezelf zou gaan, moest ingetrokken worden. Chantage en criminele activiteiten noem ik zoiets”, klinkt het ferm bij Kimoni.

“Obbi’s ouders hadden recht op 800.000 euro, terwijl Stijn en ik normaliter 400.000 euro zouden krijgen. Uiteindelijk deed Watford een geste. De club betaalde Stijn en mij 250.000 euro. Ook Bayat ontving hetzelfde bedrag. Wat er met die beruchte 20% is gebeurd? Ik weet het niet. Volgens mij is dat bedrag in de schatkist van Club Brugge belandt.”

Club Brugge reageert: "Bayat had een mandaat van Watford"

Bij Club Brugge zijn ze allerminst opgezet met de uitspraken van Kimoni. “Bij de transfer van Obbi Oulare was Mooi Bayat de enige vertegenwoordiger namens Watford. Hij beschikte toen over een mandaat van meneer Pozzo, de eigenaar van de club. En dus liet Vincent Mannaert Bayat de onderhandelingen voeren”, klinkt het in een korte reactie bij de krant.

Poll: Denk jij dat Mannaert zijn boekje te buiten ging bij deze transfer?

TAGS  I  Club Brugge  I  Watford

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024