Topaanwinst RSCA vindt het lastig: "Het publiek is veeleisend"

Topaanwinst RSCA vindt het lastig:
Donderdag 18 oktober 2018 - 19:02   I  

Dat het publiek van RSC Anderlecht veeleisend is, is al lang geen geheim meer. Trainer Hein Vanhaezebrouck maakte dat onlangs nog maar eens duidelijk. Er valt iets voor te zeggen, want ook één van de paars-witte topaanwinsten heeft het moeilijk door de extra druk van de fans.

Landry Dimata, in de zomer op uitleenbasis overgenomen van VfL Wolfsburg, beleeft een moeilijke periode. Aan het begin van het seizoen scoorde de spits met de ogen toe, maar nu treft hij enkel en alleen nog raak bij de nationale beloften.

Ariël Jacobs, ex-trainer van Anderlecht, ziet daar een duidelijke reden voor. "Vooral de wedstrijddruk is niet te vergelijken", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Oké, er stond veel op het spel in Zweden, maar een match bij Anderlecht is nog iets compleet anders."

Veeleisend publiek

"Iedereen weet hoe veeleisend het publiek daar is. Het legt een extra last op spelers - zéker bij de nieuwkomers met hoge verwachtingen. Die factor valt weg bij de beloften, waar je onbekommerd kunt voetballen", besluit Jacobs.

Poll: Is het publiek van Anderlecht te veeleisend?

TAGS  I  Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024