Coucke doet duidelijke oproep: “Laat ze met rust!”

Coucke doet duidelijke oproep: “Laat ze met rust!”
Donderdag 18 oktober 2018 - 22:07   I  

Marc Coucke is naast voorzitter van RSC Anderlecht ook voorzitter van de Pro League. De Belgische zakenman ontloopt zijn verantwoordelijkheid niet na het uitlekken van het grote voetbalschandaal in België. Hij richt zich onder meer op de ontwikkeling van de scheidsrechters.

“Er is al jaren een strijd bezig om meer arbiters te rekruteren”, zegt Coucke in Het Nieuwsblad. “We willen dat jonge kerels beginnen als scheidsrechter. Hij is een enorm belangrijk deel van het voetbal. Dat een aantal refs in opspraak is gekomen, betekent dat de taak voor die refs ook niet makkelijker wordt.”

“Het is belangrijk dat alle supporters dit weekend de refs steunen of toch op zijn minst met rust laten”, gaat Coucke verder. “Er zullen dit weekend weer twijfelachtige fasen zijn waarvan niet duidelijk is wat nu de juiste beslissing is. We moeten vermijden dat daar kwetsende spreek­koren en dergelijke komen.”

"Niemand verdient dat de zaken veralgemeend worden"

Coucke benadrukt dat er veel mensen zijn die het wél goed voor hebben met onze arbitrage. “Het is nu belangrijk dat iedereen beseft dat er ook nog duizenden medewerkers en scheidsrechters zijn die het goed menen met het voetbal. Zij mogen niet het slachtoffer worden. Anders mogen we over een paar jaar opnieuw de alarmklok luiden dat we niet genoeg scheidsrechters hebben.”

“We beseffen dat het een moeilijk weekend wordt voor de clubs en de scheidsrechters. Vandaar deze oproep. Ook de clubs zullen dat nog doen. Niemand verdient dat de zaken veralgemeend worden”, besluit de RSCA-preses.

Poll: Heeft Coucke gelijk?

TAGS  I  Anderlecht

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024